
Co přinesl únor pražskému gastru?
bistro Šodó
Jedna z nejočekávanějších otvíraček nového roku se uskutečnila v Dejvicích, kde foodies dua PG Foodies a Taste of Prague společně otevřeli Šodó – útulné bistro, kam si můžete skočit na kafe, koláček nebo snídani (nejen) v podobě buchtiček se šodó.
pekárna Krystal
Další novinka potěší všechny milovníky lepku a řemeslného pečiva. Karlínské bistro Krystal otevřelo hned ve vedlejších dveřích vlastní pekárnu. Otevřeno mají každý všední den od 9.30 do 16.
Střídačka
Nedvěd a Ručinský jsou zpátky ve hře. České hokejové legendy si v samotném centru Prahy otevřeli restauraci Střídačka, kde se společně s vítězem MasterChef rozhodli zaútočit na kvalitní českou gastronomii. Smlouvu (na pivo) podepsali s Plzní.
Café Karel
Aby těch slavných otevíraček nebylo málo, mám pro vás ještě jednu celebrití novinku – saxofonista Felix Slováček a další přátelé a kolegové Karla Gotta otevřeli v centru Prahy vzpomínkovou kavárnu Café Karel. Osobní zkušenost zatím nemám, tak si neodvážím hodnotit.
Kroule
Rychlé občerstvení z kvalitních surovin, s láskou k bramborům. Jak už název napovídá, v bistru Kroule se vše točí kolem brambor, respektive Kroulí (kroket a brambor ve slupce) s mnoha náplněmi. Nechybí ale ani české chuťovky jako je bůček na klacku, nebo bramboráčkový burger.
No. 211
Další únorovou novinkou je kavárna No. 211, která rozšířila počet příjemných míst, kde si vydechnout při stoupání Nerudovkou. Že by se historické centrum Prahy konečně přiblížilo i nám, místním?
bistro Bjukitchen
A na závěr jedna podpultovka – Bára Karpíšková alias Bjukitchen chystá vlastní bistro. Vše se usilovně připravuje v Jungmannově 27 a otevíračka by měla proběhnout začátkem března. Těším se moc!