Co přinesl leden pražské gastroscéně?
An.bistro.cafe
Pho každý den, a to pěkně hned od rána. Jako ve Vietnamu. K tomu výběrová káva a bohaté brunche. Vítejte v An.bistro.cafe.
OMG!
Nová cukrárna v DOCK I FOUR nabízí bohatý sortiment sladkého – dezerty, koláčky, bábovky, koblížky, zmrzliny a sorbet a každé ráno i něco slaného. A je celá růžová. OMG!
Rybí zahrada
Na Kulaťáku otevřelo aquaponické bistro. Rybí zahrada je klasické výdejní okénko, ze kterého se vydávají speciality soudobé bistronomie – namátkou třeba kapří hranolky, rybí tortilly nebo sumčí stripsy. PS: Pokud vás zajímá, jak vlastně aquaponická frama funguje, podívejte se na jejich blog.
Talíř
Nová restaurace Talíř, kterou vede šéfkuchař Denis Wágner, spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni, ve které hrají prim čerstvé suroviny od lokálních farmářů a dodavatelů. Interiér je dílem designového studia Vrtiška & Žák, disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích a výhledem přímo na Václavák.