Pečivo, konkrétně rohlíky nebo křupavý chléb, jsou základní výbavou každé české domácnosti, a když si na chvíli odmyslíme rozmražené polotovary, které najdeme v supermarketech, i součástí zdravého jídelníčku. Kam vyrazit pro řemeslný kváskový chléb, veganské pečivo nebo bagety ve francouzském stylu? A kde si čas od času dopřát kus poctivého českého koláče nebo kvalitní máslový croissant?
- artic Bakehouse
- Alf & Bet
- Pekárna Praktika
- Eska
- Le Caveau
- Kus Koláče
- Antonínovo pekařství
- KRO Bakery
- OH Deer Bakery
- Le Caveau Krymská
- Etapa
- La Forme bakery & café
- Pekárna Tady a teď
- Café Savoy
- La Petite France
- Mercy bistro & café
- Naše Toustárna
- Mansson’s bakery & café
- Celozrnná pekárna Dvorník (na farmářských trzích)
Všechna místa jsem vám uložila i do průvodců na mém Instagramu a jestli koketujete s domácím pečením, podívejte se na blog Maškrtnica a kváskovou mapu, kde najdete veškeré informace, které k upečení prvního bochníku potřebujete.
Do jakých (i mimopražských) pekáren rádi chodíte vy?
Zdravím, nejhorší pekárna je Kabát, jinak souhlasím se všemi uvedenými a ještě jedna skvělá tu chybí a to https://www.vasepekarna.cz, kde mají výborný chléb, ale i koláčky a rohlíky. Druhý den chutnají stále skvělé a to je podle mě v dnešní době docela problém. Kousek od práce mám to Antonínovo pekařství a tam mě také mile překvapili.