Site icon VERONIKA

TEDxPrague a soutěž o vstup!

Konečně nastal ten pravý čas, abych vám pověděla o jednou skvělém projektu, který mi doslova otevřel oči. Původně jsem se o něj s vámi chtěla podělit už v červnu, ale teprve včera jsem dojednala všechny formality, které jednomu z vás otevřou dveře do světa plného úspěšných a inspirativních lidí!
O parádním projektu nesoucím název TED jsem se dozvěděla až během letošního jara a upřímně nechápu, proč mi to trvalo tak dlouho. Možná u mě zase zvítězily nějaké naprosto neopodstatněné předsudky, možná lenost, ale jakmlie jsem shlédla první video, už nebylo cesty zpět.
Co je vlastně TED?
Technology, Entertainment, Design je každoroční konference s heslem: Ideas worth spreading (myšlenky, které stojí za rozšíření). Skládá se z přednášek (TED Talks) na které jsou pozváni hosté z různorodých oblastí vědy, umění, designu, byznysu, politiky i kultury. Tihle speakeři pak mají pouhých osmnáct minut, aby ze sebe vydali to nejlepší a inspirovali všechny přítomné.
Za ty roky se na pódiu vystřídalo nespočet veleúspěšných osobností snad ze všech možných oblastí,  mimo jiné třeba Bill Gates či Gordon Brown, a na záznamy prezentací se můžete podívat na oficiálních stránkách TEDu. A pokud zvládnete videa bez titulků, můžete zabrouzdat i na tedovském YouTube kanálu.
TED i v Čechách?
A víte, co je ještě lepší? Od roku 2009 je možné získat licenci a uspořádat lokální konferenci (TEDx) kdekoliv na světě! No a ani naše malá země nezůstává pozadu a proběhlo tu již několik konferencí, na které se můžete podívat na YouTube. A jestli chcete zažít tu pulzující atmosféru naživo, pozorně čtěte dál…
Vezměte diáře, říjen je náš!
Na konci října nás v Praze čekají hned dvě konference! Tou první je TEDxPragueWomen nesoucí podtitul Nejvyšší čas, která proběhne 28. října v La Fabrice. Jak již název napovídá, celý večer bude v režiji odhodlaných žen a jejich inspirativních příběhů.
Hned dva dny na to, 30. října, se ve Fóru Karlín pod jednou střechnou sejdou speakeři z celého světa, aby ze sebe na konferenci TEDxPrague: Naše a cizí vydali to nejlepší.
„Naše a cizí obepíná širokou škálu témat, od aktuální migrace, přes národní identitu a vztah k našemu okolí až po imunitu, nanotechnologie nebo samořídící auta. Naším cílem je přinést letos návštěvníkům nejzajímavější program, jaký kdy TEDxPrague nabídl.“ – Matěj Novák
 
Kdo jde se mnou?
Jak asi tušíte, ani já si tuhle jedinečnou příležitost nenechám ujít, a už pomalu odpočítávám dny, kdy to celé vypukne! Vstupenky za cenu 1666 Kč je možné koupit na stránkách TEDxPrague a abych vás už déle nenapínala, mám pro vás slibované překvapení;
 
Jeden z vás vyhraje vstup zdarma!
 
Jaká jsou pravidla? Stačí mi napsat do komentářů nebo mailu, kdo by si podle vás zasloužil vystoupit na TED konferenci? a připojit emailovou adresu, abych vás mohla kontaktovat. Soutěž poběží do 28. září a hned následující den náhodně vylosuji vítěze, který získá vstup na TEDxPrague: Naše a cizí zdarma!
 
Mějte se krásně a doufám, že se brzy potkáme!
Veronika
Zdroj: TED.com

Exit mobile version
Přejít k navigační liště