Site icon VERONIKA

Nejlepší české sekáče a vintage obchody

Móda je krásná věc. Je to umění. Způsob, jakým komunikujeme se světem. Oblečení odráží naši momentální náladu, životní situaci i osobnost. Je to ale zároveň i jeden z nejšpinavějších byznysů na světě a dopad fast fashion na životní prostředí je víc než odstrašující.

Není proto divu, že se poslední roky vášnivě diskutují témata jako je slow fashion, udržitelnost a na scénu se dostávají opomíjené second handy a vintage obchody. Už dávno neplatí, že v sekáčích nakupují jen ti, kdo si nemůžou dovolit zboží z konfekce nebo navštěvují weby typu hry automaty zdarma 81. Z nakupování oblečení z druhé ruky se pomalu stává nová černá.

Jak jste zřejmě postřehli na mém Instagramu, ani mě tahle vlna neminula. Baví mě lovit kousky z druhé ruky a kombinovat je s tím, co už mi visí v šatníku. Nejsem stoprocentní, ale když nakupuji v řetězcích, vždy přemýšlím nad cost per wear. Věřím totiž, že i sebemenší krok každého z nás se počítá.

Takže pokud jste do teď second handy míjeli obloukem, je nejvyšší čas to změnit a vyrazit na lov. Tady jsem vám vypsala seznam (mých oblíbených) míst, kde můžete začít:

Kamenné second handy

Obchody s nepopiratelnou konkurenční výhodou – zkušební kabinkou.

Online second handy

I když většina z výše zmíněných obchodů prodává i online, přidávám pár tipů na ty čistě internetové.

Instagramové second handy

A na závěr nejnovější trend, prodej přes Instagram.

A pokud by vám můj výběr přece jenom nestačil, můžete zabrouzdat na Vestiaire Collective, světové tržiště s designérskými kousky, nebo se inspirovat na mém Instagramu @veronikatazlerova.

Exit mobile version
Přejít k navigační liště