Site icon VERONIKA

Jaký byl můj rok 2019?

Rok 2019 je pomalu u konce a já už zase sedím u Myšáka, piju černý kafe a vzpomínám na všechno, co mi dal a vzal. Koukám do svého diáře a naposledy si pročítám předsevzetí a sny které jsem si do něj v lednu napsala. Chtěla jsem se zlepšit ve francouzštině, dodělat druhák, nepřibrat, vydělat tolik peněz, abych mohla zaplatit nájem a základní životní náklady, a být šťastná. A jak to se mnou nakonec dopadlo?

Ve francouzštině jsem se sice moc nezlepšila, ale díky pravidelným lekcím ve Francouzském institutu jsem ji alespoň nezapomněla. Druhák jsem zdárně dokončila a o střechu nad hlavou jsem taky nepřišla. A pokud jde o číslo na váze, už víc než půl roku jsem na ni pro jistotu nestoupla, ale podle kontrolních džín tuším, že i tady jsem byla jakž takž úspěšná.

Jediné, čím si pořád nejsem jistá, je poslední přání. Být šťastná. Moc dobře vím, že jsem kvůli škole, práci a blogu přišla o nespočet malých radostí. Odmítala jsem spontánní kafíčka i výlety. Netrávila jsem moc času s rodinou ani s lidmi, na kterých mi záleží. Velkou spoustu času jsem byla sama s počítačem a i když svoji práci miluju, v kombinaci s denním studiem toho bylo občas trochu moc. Mám radost z každého úspěchu a překonané překážky, ale zároveň vím, že nejšťastnější jsem byla právě ve společnosti těch správnejch lidí. Lidí, na které jsem si v roce 2019 nebyla schopná najít čas.

Abych si ale takhle na sklonku roku připomněla hlavně to hezký, co mě potkalo, rozhodla jsem se vám tu dnes sepsat highlighty uplynulých dvanácti měsíců. Sesumírovala jsem si všechno, co mi udělalo radost, na co jsem hrdá a co mě posunulo zase o kousek dál. A vypadlo z toho následující:

A pokud jde o plány do nového roku, doufám, že dvacítka pro mě bude zlomová. Že se mi konečně podaří dodělat školu a uzavřít tak jednu velkou kapitolu života. Že budu mít víc času na lidi, na kterých mi záleží. Víc času na to dělat hlouposti, bavit se, pracovat na nových projektech a žít. Možná jsem naivní a bláhová, ale naděje umírá poslední, ne?

Veronika ♥

Exit mobile version
Přejít k navigační liště