Site icon VERONIKA

Jaké je studium na VŠKK?

Nemám tušení, jak se to stalo, ale léto skončilo. Píšou se poslední srpnové dny a já sedím v mé oblíbené kavárně a vzpomínám na všechny ty krásný chvíle, které mi přineslo. Na cestu do Dánska, Švédska a Francie. Na všechny příležitosti, které jsem dostala, a projekty, do kterých jsem se pustila.

Pokud mě jen trochu znáte, asi tušíte, že léto pro mě není ve znamení nekonečného volna a dnů proválených u Netflixu. Už několik let se snažím využít každé volné chvíle, abych na sobě mohla pracovat a posouvat se dál. Abych jednou mohla žít svůj malý sen. 

A i když si teď na počet výzev, které mě nutí vystoupit z mé komfortní zóny, rozhodně nemůžu stěžovat, už za měsíc mě čeká ta ze všech největší. Ta, které se bojím a která mi (pokud ji zvládnu) změní život. Výzva, která snad završí dlouhých šestnáct let strávených v českém školním systému.

V říjnu mi začíná poslední rok na vysoké škole. Kdybych pořád bydlela u rodičů a měla jen trochu rozumu a neplnila si každé volné políčko v diáři, možná by to byl jen další obyčejný rok, který zvládnu levou zadní. Ale to já neumím. Jen na podzim mám naplánovaných několik festivalů, na kterých budu přednášet, a pracovních cest po Česku. Velmi chytře jsem si nabrala další klienty, pro které budu psát, a co si budeme povídat, samotné blogování a vše s ním spojené taky není práce na pár hodin týdně. Zkrátka a dobře, vůbec netuším, jak do tohohle letního režimu, na který jsem si až moc rychle zvykla, zase vměstnám přednášky, zkoušky a psaní bakalářky.

Ale věřím, že to nějak půjde. Uklidňuje mě skutečnost, že chodím na školu, kde mému životnímu stylu rozumí. Kde mě v mých aktivitách podporují a snaží se mi vyjít vstříc. Fakt nepřeháním, když řeknu, že takřka všichni mí přednášející jsou féroví lidé, kteří nemají potřebu studenty za každou cenu dusit. Když vidí, že mám mozek, vše odevzdávám včas a dělám, co je v mých silách, vždycky se snaží najít společný kompromis. A lidský přístup je přesně to, čeho si na mé škole cením nejvíc.

Za ty dva roky studia na VŠKK jsem se seznámila se spoustou inspirativních lidí ze světa reklamy a vyslechla si nejednu skvělou přednášku, kterou bych jinak navštívila v rámci různých marketingových konferencí, na které tak ráda chodím. Mám možnost diskutovat s kapacitami v oboru a vyslechnout si jejich názor na mou práci. Jsem v prostředí, kde všichni sdílíme stejnou vášeň a pohled na svět. A i když je pro mě studium v kombinaci se vším ostatním, co dělám, občas dost náročné, neměnila bych. Jednou jsem se rozhodla, že vysokou dokončím, tak to musím dát. A věřím, že to bude právě na VŠKK.

No a jelikož mi od vás na Instagramu chodí pořád velká spousta dotazů na mé studium, rozhodla jsem se, že než abych odpovídala každému zvlášť, vyberu ty nejčastější otázky a odpovím vám na ně v následujících řádcích. Tak si teď udělejte pohodlí, popadněte hrnek kafe a jdeme na to:

Jak probíhají přijímačky a na co se mám připravit?

Jak se liší soukromá škola od státní?

Kolik lidí je v ročníku?

Kolik stojí školné a je možnost stipendia?

Učí se ve škole matematika nebo jiné přírodní vědy?

Jak probíhá zkouškové? Dá se zvládnout v řádném termínu?

Proč ses rozhodla právě pro VŠKK?

Na úplný závěr tohoto článku už chci jen říct, že kdyby vás ještě cokoliv zajímalo, moc ráda vám na vaše dotazy odpovím v komentářích. A pokud studium na VŠKK zvažujete, můžete se přijít podívat na den otevřených dveří nebo prozkoumat oficiální web školy.

Veronika

 

Exit mobile version
Přejít k navigační liště