Site icon VERONIKA

Tipy | Gastro | Březen 2023

Co přinesl březen pražskému gastru?

The Miners Roastery

Pražírna The Miners, která doteď sídlila ve Vršovicích, se přestěhovala do moderního kancelářského centra na Palmovce. The Miners DOCK funguje jako pražírna s kavárnou a součástí je i showroom, kde můžete ochutnat kávy, co si plánujete odnést domů.

Jsme NOV

Jsme NOV je nově otevřená kavárna s bistrem kousek od Stromovky. Stavit se tam můžete na výběrovou kávu, snídani, oběd, nebo posedět u skleničky vína.

Ezra’s Bagels

Chyběly vám v Praze poctivé americké bagely? V nově otevřeném Ezra’s Bagels vám je připraví čistokrevný americký pár – Chelsea z New Yorku a Guiseppe z Bostonu. Vybrat si můžete z osvědčených kombinací nebo si sestavit svůj vlastní.

Pilot Cafe Pankrác

Pilot přiletěl na na Pankrác, kde otevřel svou druhou pobočku. Míst je o něco míň než na Letné, ale nebojte, místo na brunch se vždycky najde.

Le bistro Bonjour

Le bistro Bonjour je útulná kavárna v Hloubětíně, která klame názvem. Kromě francouzských specialit je na menu totiž i shakshuka, anglická snídaně nebo chlebíčky. (A jen mezi námi, kafe je taky o poznání lepší než ve většině francouzských kaváren.)

La forme Nuselská

Pekárna La forme otevřela (zatím ve zkušebním provozu) další pobočku. Nachází se v Nuslích na adrese Nuselská 53, a jelikož ji mám doslova za rohem, jsem tam teď (jakože i právě teď) pečená vařená.

Café Atlas rostlin

Před pár dny vstalo z mrtvých Kino Atlas a s ním i nová kavárna Café Atlas rostlin, kam si můžete před promítáním skočit na kafe, domácí limonádu nebo něco tvrdšího.

Bju

Bju má otevřeno! Na rohu Jungmannovy a Charvátovy ulice v Praze otevřelo (kids friendly) bistro Báry Karpíškové alias Bjukitchen. Na menu jsou lehké snídaně i obědy, domácí granola i něco sladkého k výběrové kávě.

Coffee room se chystá na Barrandov

A na závěr jedna podpultovka – vinohradský Coffee room připravuje nový espresso bar na Barrandově. Otevřít by měl v řádu týdnů, tak bedlivě sledujte jejich sociální sítě, ať se tam na otevíračce potkáme.

No a pokud by vás zajímaly další tipy, všechny kavárenské novinky pravidelně doplňuji do mapy kaváren nebo sdílím na mém Instagramu @veronikatazlerova, tak se čas od času můžete podívat i tam.

 

Exit mobile version
Přejít k navigační liště