Site icon VERONIKA

Prague Coffee Guide || Zbývá jen poslední krok, který už bez vás nezvládnu

Pořád nemůžu uvěřit tomu, že vám tenhle článek dnes píšu. Všechno se to událo tak rychle, že jsem si ani nestihla uvědomit, jak velkou příležitost jsem dostala. Jak to do sebe všechno krásně zapadlo. Mám za sebou několik týdnů plných stresu i euforie, probdělých nocí strávených editováním fotek i dlouhých telefonátů s mými blízkými, které mi dodávaly naději. A teď, když je ta nejtěžší práce snad už za mnou, přišel konečně čas, abych vám o tom záhadném projektu, na kterém poslední dobou pracuji, pověděla víc. Tak se teď pohodlně usaďte, uvařte si kafe a příběh o tom, jak Veru Prague Coffee Guide stvořila, právě začíná;

Když to vezmu hezky od začátku, vydat knížku byl vždycky můj sen. (Na blogerku dost originální, co?) Ale vzhledem k tomu, že se nepovažuji za bůhvíjakou spisovatelku a o psaní knih vím jen to, co jsem kdysi dávno zaslechla na kurzech tvůrčího psaní, tuhle myšlenku jsem rychle zavrhla. Odložila jsem ji na čas, kdy konečně dostuduji a budu se moct věnovat i něčemu jinému než jen škole a blogování. Kdy se třeba zapíšu do nějakého kurzu, popovídám si s lidmi, kteří mi poskytnou potřebné know-how, a ozbrojená teorií se vrhnu na psaní.

Jenže… jak už jste asi také zjistili, životu je nějaké plánování dost šumák. A tak mě jednoho srpnového dne kontaktoval Jakub z nakladatelství Pointa a totálně mě odzbrojil otázkou, zda bych nechtěla vydat průvodce po pražských kavárnách. Že prý nezná nikoho jiného, kdo by měl takový přehled, jako mám já.

A ani vám nemusím povídat, jak moc jsem chtěla. Kavárny miluju a vždycky ráda podpořím místa, která stojí za to. Místa, která mají ty správné #vibes a kde baristé dělají svou práci s nadšením a láskou. Místa, kde se cítím dobře.

Po velmi spontánním ano, které jsem tedy na tuhle příležitost řekla, ale nastoupila na scénu rozumná Veru a začala mě uzemňovat všemi argumenty, které ji napadly. Nemám žádné zkušenosti. Času je málo a vůbec netuším, jak takovou knihu pojmout. Co bude uvnitř? Jak bude vypadat? Kolik bude mít stran? Kdo ji bude kupovat? Kde najdu grafika? Neexistuje u nás už něco podobného?

STOP

Věděla jsem, že pokud budu tuhle racionální Veru ještě chvíli poslouchat, můj sen zůstane navždy jen snem. Tohle půjde. Sice ještě nevím jak, ale půjde. Rozhodla jsem se, že během následujících týdnů budu muset udělat vše pro to, aby Prague Coffee Guide spatřil světlo světa. Tečka.

A tak započal nekonečný kolotoč dlouhých telefonátů, schůzek v Creative Docku, probdělých nocí, slz i okamžiků štěstí a radosti. Mailovou schránku jsem kontrolovala snad každou hodinu a všichni mí přátelé a blízcí si museli prohlédnout všech jedenáct verzí titulní strany, aby mi pomohli vybrat tu nejlepší.

Nejkrásnější na tom všem ale bylo, jak dokonale do sebe všechno začalo zapadat. Jakoby mi něco říkalo, že to tak má být. Jsem zvyklá neustále čekat na nějaké překážky, na něco, co mě vrátí zpátky na zem, ale ony nepřišly. Většina kaváren i přátel, které jsem oslovila s prosbou o pomoc, mi vyhověla. První grafička, kterou jsme kontaktovali, dokonale pochopila moji vizi a – světe div se – i já jsem to, zdá se, nakonec přežila bez újmy na zdraví.

No a teď zbývá už jen poslední krok, který bez vás nezvládnu. Dnes jsme spustili kampaň na webu Pointy a abychom mohli Prague Coffee Guide vydat, potřebuji vaši pomoc. První vlna knížek se prodává výhradně online a ti z vás, kteří si knížku koupí v předprodeji, ji dostanou za zvýhodněnou cenu. (Na celý seznam odměn se můžete podívat zde.)

A pokud se nám díky vám nakonec opravdu podaří vybrat potřebnou částku, aby Prague Coffee Guide mohl jít do tisku, bude se následně prodávat i v kavárnách po Praze. Tam ale princip, na kterém bude probíhat distribuce, ještě řešíme, takže pokud chcete mít knížku doma do Vánoc (a třeba ji schovat pod stromeček pro vaše blízké), radši s její koupí moc neváhejte:)

Moc doufám, že se vám Prague Coffee Guide bude líbit a že vám bude dělat radost během celého roku, kdy budete prozkoumávat místa, která se možná skrývají jen kousek od vašich domovů.

Mějte se krásně a z celého srdce vám DĚKUJU!

Veronika ♥

Exit mobile version
Přejít k navigační liště