Site icon VERONIKA

Kam na nejlepší Pho v Praze?

Je to už nějaký ten pátek, co se teploty v ulicích Prahy pohybují kolem nuly a, co vám budu povídat, moje milované saláty, které poslední roky obědvám snad každý den, mi bohužel k udržení se ve stavu neumrznutí zrovna dvakrát nepomáhají. Když jsem proto v čirém zoufalství koukala po nějakých zdravějších aletrnativách, které mě v těhle mrazivých měsících i zahřejí, narazila jsem (zřejmě jako jedna z posledních na této planetě) na zázrak jménem Pho.

Tahle vietnamská polévka, která byla původně určena k snídani, je v posledních letech velkým trendem nejen u nás a lze jí ochutnat připravenou na mnoho způsobů. Nejznámější a nejoblíbenější je zřejmě klasická Pho Bo, kterou v základu tvoří silný hovězí vývar, široké rýžové nudle, plátky masa a jarní cibulka. To vše je dochuceno limetkou, chilli papričkami, bambusovými výhonky a čerstvým kořením, které dohromady dotvářejí dokonalý chuťový zážitek. Mezi další oblíbence se řadí i její kuřecí verze, Pho Ga, nebo veganská varianta se zeleninovým vývarem a tofu.

(Pokud byste chtěli proniknout do tajů Pho hlouběji, nebo se jen přiučit pár vietnamským slovíčkům, můžete mrknout na tento článek, kde je vše krásně rozepsáno.)

Ať už se ale vaše chuťové pohárky nakonec rozhodnou pro jakoukoliv variantu, zaručuji vám, že si tenhle vietnamský poklad zamilujete. No a abych vám tu nedělala chutě jen tak pro nic za nic, připravila jsem si pro vás hned několik tipů, kam zajít na tu nejlepší Pho v Praze. Některá místa jsem už v rámci přípravy na tento článek stihla navštívit, jiná jsem pečlivě prokonzultovala se zkušenými foodies. Ať už je to jakkoliv, popadněte teď pero, zápisník, mapu, nebo co máte zrovna po ruce a zde je výsledek;

Kam na nejlepší Pho v Praze?

Pho Vietnam Tuan & Lan

Známá vietnamská rodina má pod taktovkou rovnou tři provozovny, kde ochutnáte jednu z nejlepších Pho v Praze. První si můžete vychutnat na stojáka v malém bistru u Jiřáku (Slavíkova 1, Praha 2), kde si při čekání ve frontě nezapomeňte cvaknout stylový nápis na zdi, druhou a o poznání větší najdete nedaleko Náměstí Míru (Anglická 15, Praha 2) a poslední se ukrývá v pražských Vršovicích (Kodaňská 29, Praha 10).

Banh Mi Makers

Další vietnamskou klasikou jsou pražští Banh Mi Makers, kde můžete kromě vyhlášené polévky ochutnat i tradiční vietnamské bagety. Pobočky najdete v Dlouhé 39 a na adrese Palackého 11.

Banh Mi Makers

Pho Family

Vinohrady, jak se zdá, nejsou jen rájem pro všechny kavárenské povaleče, ale i pro milovníky vietnamské kuchyně. Na adrese Slezská 11 (hned vedle La Bohéme Café) se totiž ukrývá další asijský poklad, kde dostanete opravdu pořádnou nálož vynikající polévky Pho.

Gao Den Prague

Absolutní vítěz ankety, kterou jsem pořádala na mém Instagramu. Sama jsem se tam kvůli odlehlejší lokalitě ještě nedostala, ale soudě podle všech těch zpráv, co jste mi posílali, to musím brzy napravit.

WOK u Fugiho

Další vyhlášený podnik, který najdete rovnou na dvou místech – v Karlíně na adrese Sokolovská 48 a nedaleko centra Prahy v Žitné 11.

Pho Vietnam Tuan & Lan

Pho Ňam Ňam

Jak už sám název napovídá, zdejší Pho je jednoduše ňam. Co vše se pod tím skrývá můžete zjistit na adrese Konecchlumského 7, Praha 6.

Remember Vietnam

Polévku podávanou v této autentické vietnamské restauraci si prostě zapamatujete. Ať už chcete, nebo ne.

Sapa a Pražská tržnice

A co by to bylo za seznam, kdybych nezmínila dvě tepny asijských komunit u nás – jedinečnou Sapu a Pražskou tržnici v Holešovicích – které vám dají zažít ten pravý Vietnam na vlastní kůži. Žádné bílé rukavičky a stříbrné příbory tu však nečekejte. Když Vietnam, tak se vším všudy.

Gao Den

A jaký je váš vztah s polévkou Pho? Pokud máte nějaké další tipy, určitě mi je nezapomeňte napsat do komentářů!

Veronika ♥

Exit mobile version
Přejít k navigační liště