Site icon VERONIKA

Tipy | Září 2021

Dnešní doba moc jistot nenabízí. Konec září s sebou ale každý rok přináší rovnou tři, na které se i v dobách nejistých můžu spolehnout – přijde podzim, oslavím narozeniny a vyjdou zářijové tipy. První dvě se staly skutečností, a abych naplnila i tu poslední, přináším vám pravidelný přehled tipů na nové kavárny, bistra, restaurace, kosmetiku a všechno, co mě za poslední měsíc zaujalo. Přeju hezké čtení.

KAVÁRNY & BISTRA & RESTAURACE

Září přineslo pražské gastro scéně tolik zajímavých novinek, že ani nevím, kde začít. Na začátku měsíce konečně otevřelo Manifesto Anděl, o kousek dál odstartovalo Kino Kavalírka, multifunkční prostor s příjemnou kavárnou a barem, Ambiente se vytasilo s novým čistě pivním podnikem Pult, v Nuslích vznikla řemeslná pekárna Zrno zrnko, do Vozovny Žižkov můžete nově zajít i na kafe, v Karlíně otevřelo fitness bistro Fuel, které klade důraz na kreativní fusion gastronomii, v zrekonstruovaném historickém prostoru bývalé císařské restaurace na Masarykově nádraží vznikla luxusní nádražka jménem Masaryčka, Skautský institut najdete nově i v Rybárně na Kampě, Goodlok otevřel fresh bar / kavárnu nadaleko Václaváku a konečně oficiálně otevřel Vzlet, bývalý vršovický biograf, kam můžete vyrazit za kulturou, zážitky nebo na dobrý kafe.

KOSMETIKA

Z beauty světa mám pro vás tip na make-up Double Wear Stay-in-Place od Estée Lauder, ke kterému se pravidelně vracím už pěknou řádku let. Vyhovuje mi hlavně pro jeho dlouhou výdrž (líčím se jen ráno, a když po celém dni v běhu přijdu domů, vypadá pořád dobře) a širokou škálu odstínů pro všechny typy a hlavně podtóny pleti.

Velkým zářijovým objevem je pro mě česká přírodní značka The Green Theory, od které jsem si pořídila Hydrating Duo, sprchový gel a tělové mléko, které mě svou nádhernou zázvorovo-pomerančovou vůní naprosto odrovnaly. Domyslete si krásnou filozofii, která za značkou stojí, a máte nový love brand.

Dál chci všem z vás, kdo máte jemné vlasy jako já, moc doporučit hřeben Fine & Fragile od Tangle Teezer. Tahle řada je určená pro rozčesání křehkých vlasů, a i když jsem si myslela, že klasické hřebeny od Tangle Teezer (kterých mám doma už pořádnou sbírku), nic nepřekoná, rozčesávání s Fine & Fragile je díky kombinaci delších a kratších zubů ještě o kousek šetrnější. Česání s ním je fakt úplná pohádka!

A když už jsme u těch vlasů, po půlročním zkoušení všemožných produktů na podporu jejich růstu jsem se vrátila k séru od Natucain, které vám (znovu) moc doporučuji. Víc se vám o něm rozepíšu v článku o mé cestě za zdravými vlasy, který pro vás průběžně sepisuji, ale jestli bojujete s řídkými vlasy, upřímně říkám, že u žádného jiného séra jsem neviděla takové výsledky jako u MKMS24.

A poslední tip ze světa kosmetiky je rovnou trojitý – moje svatá trojice denních krémů, na které nedám dopustit. Patří mezi ně Hydra Beauty od Chanel, Moisture Surge od Clinique a Ginzing od Origins. Všechny pleť hydratují, vyživují a skvěle slouží jako základ pod make-up.

MIŠMAŠ

Můj velký zářijový objev je Lázeňská káva, česká pražírna kávy a e-shop, kde seženete všechno (a tím myslím opravdu všechno) co si vaše kofeinové srdce žádá – od kávovarů, příslušenství na přípravu filtrované kávy, mlýnků, termohrnků až po balíčky výběrové kávy. Lázeňská káva navíc v Luhačovicích provozuje i pražírnu & showroom se zahrádkou (už má své čestné místo v mapě kaváren) a skvělý blog, který vám odpoví na všechno, co vás o kávě a její přípravě zajímá.

Dalším tipem, který se nevešel do prvních dvou kategorií je výstava impresionistů Bylo, Nebylo, Van Gogh, Monet, Renoir… ve Fóru Karlín. Nádherný zážitek!

A jako vůbec poslední tip, který pro vás dnes mám, je výlet do Berlína. Město, kam jsem dřív jezdila několikrát do roka, jsem navštívila začátkem září v rámci AYFW a zase jsem mu úplně propadla. Cesta Regiojetem trvá z Prahy něco přes čtyři hodiny a tipy na kavárny, ze kterých můžete pozorovat pulzující pouliční život, najdete v mapě kaváren.

TELEGRAFICKY

 

A pokud by vás zajímaly další tipy, všechny kavárenské novinky pravidelně doplňuji do mapy kaváren, doporučení na podcasty a weby do tohoto článku a vše samozřejmě sdílím i na mém Instagramu @veronikatazlerova.

Exit mobile version
Přejít k navigační liště