Site icon VERONIKA

Tipy | Srpen 2021

Poslední letní měsíc je skoro u konce, a tak nastal čas na další porci tipů na nové kavárny, (slow) kosmetiku a projekty, které mě v uplynulých týdnech oslovily. Přeju hezké čtení.

KAVÁRNY & BISTRA & RESTAURACE

Tentokrát pro vás mám pět novinek, které mě koncem léta oslovily. Prvním je malinkaté LetterpressCafe, odkud si kromě ranního espressa můžete odnést i autorské sešity, přání a spoustu dalších krásných věcí z tiskařské dílny. Druhým je kavárna Press Cafe, která přinesla výběrovou kávu do opomíjených Letňan, následuje Kookie, ráj pro všechny milovníky cookies, a nesmím zapomenout ani na v pořadí už třetí pobočku artic Bakehouse, která vyrostla ve Štefánikově ulici. Poslední novinkou je pak kavárno-bar (zatím ve zkušebním provozu) v Kině Kavalírka nedaleko Anděla. Krásná zahrada included.

KOSMETIKA

Z beauty světa mám pro vás tip na PO-malou ETI-ckou KO-smetiku, respektive českou značku Poetiko, která ji nabízí. Já jsem zatím vyzkoušela pleťový krém s meruňkovým olejem a měsíčkem a (kromě na mě až příliš intenzivní vůně) nemám co vytknout. Jestli vás zajímá filozofie slow beauty, určitě jí dejte šanci.

Dál jsem si za srpen oblíbila multifunkční tužku Nudestix Nudies Matte (odstín Bondi Bae), kterou mi doporučil můj beauty guru Linda aka @hilychee. Tu používám na konturaci tváře a mám takové tušení, že se k pudrovým variantám už asi nevrátím.

Co se týká péče o pleť a boje s akné, na chvíli jsem zahnula zelené řadě od Biodermy a vyzkoušela jsem řadu Anti-Blemish Solutions od Clinique. Jelikož s pletí naštěstí nemám velké problémy, nedokážu zhodnotit účinnost všech kroků, ale minimálně Anti-Blemish Solutions™ Clinical Clearing Gel, který aplikuji jen lokálně na pupínky, se mi osvědčil.

Nevěrná jsem byla i mé oblíbené řasence Max Factor 2000 Calorie a vyzkoušela jsem Lash Idôle od Lancôme. A dojmy? Řasy jsou díky ní krásně husté, natočené a neobtiskává se na víčka, což je jedno z mých nejdůležitějších kritérií. Poměr cena / výkon sice stále vyhrává 2000 Calorie, ale jestli vám nevadí si za kvalitní kosmetiku připlatit, Lash Idôle moc doporučuji.

No a největší srpnovou láskou je můj nový přírůstek do rodiny parfémů – Diptyque Vetyverio, krásná unixexová vůně s vetiverem v hlavní roli.

TELEGRAFICKY

 

A pokud by vás zajímaly další tipy, všechny kavárenské novinky pravidelně doplňuji do mapy kaváren, doporučení na podcasty a weby do tohoto článku a vše samozřejmě sdílím i na mém Instagramu @veronikatazlerova.

Exit mobile version
Přejít k navigační liště