Site icon VERONIKA

Tipy | Říjen 2020

Uznávám, že to, co se poslední dny, týdny a měsíce děje, je jeden velký blázinec, a nevím, nakolik budou tipy, které pro vás dnes mám, v době publikování článku aktuální, ale neodpustila bych si, kdybych se s vámi o ně nepodělila. Tak si udělejte pohodlí a tady jsou moje říjnové objevy;

KAVÁRNY & BISTRA & RESTAURACE

Ještě než začala platit přísná vládní opatření, stihla jsem navštívit novou kavárnu Cafe Hrnek na Letné. Kafe v cibuláku, všude kytky, vintage nábytek a za barem dva usměvaví kluci… těším se, až tam budu moct vysedávat zas!

Druhým podnikem, který mi v říjnu naprosto učaroval, je restaurace The Artisan, respektive jejich nedělní tříhodinový Sunday Roast. Jestli tápete, kde v Praze oslavit konec tohohle blázince (a chcete si připradat jako Julia Roberts ve filmu Pretty Woman), doporučuju všema deseti.

A do třetice gastro novinek pro vás mám tip na pekařství Kus Koláče, o kterém si teď šušká celá Praha!

KOSMETIKA

I během října jsem se v oblasti kosmetiky zaměřovala hlavně na záchranu mých upálených vlasů. Situace se sice (zatím) moc nelepší, ale věřím, že jsem na dobré cestě. V půlce měsíce se mi ozvala Barunka, zakladatelka kadeřnictví Spell, že by mi chtěla pomoct a vzala si mě pod svá křídla, tak doufám, že alespoň do konce roku budu mít na hlavě vlasy, se kterými se nebudu stydět chodit mezi lidi.

Pokud jde o péči, na mytí stále používám řadu Wella Professionals SP Repair a oleje, které vlasy vyživují a hydratují. K mým oblíbeným jsem nově přidala i Kérastase Elixir Ultime, který vlasy nemastí, ale dodává jim lesk a eliminuje krepatění.

Abych vlasy neustále nepálila žehličkou, konečně jsem se naučila i foukanou a dost mi v tom pomáhá kartáč Tangle Teezer Easy Dry & Go a Tangle Teezer Blow-Styling.

Na tepelnou ochranu vlasů pak poslední týdny používám termální sérum Goldwell StyleSign Just Smooth.

A poslední kosmetická radost je paletka očních stínů Makeup Revolution Flawless. Stojí pár korun a vykouzlíte s ní zázraky.

MIŠMAŠ

S nastupujícím podzimem a skutečností, že teď budu trávit zase mnohem víc času doma, jsem se vybavila vonnými svíčkami od mého oblíbeného Woodwicku. Zatím padla volba na Black Cherry a Golden Milk, ale tuším, že nezůstane jen u nich.

Začátkem měsíce v Karlíně otevřela vintage pobočka Textile House, která je hotový ráj pro všechny #vintagelovers. Poslední den před lockdownem jsem tam ulovila tuhle nádhernou Dior kabelku za necelých devět stovek!

A jelikož mám teď i víc času na čtení, pustila jsem se do knížek v angličtině. Pro začátek jsem zvolila příběhy, které znám, aby pro mě nebyl překlad tak náročný, ale doufám, že brzy budu schopná přelouskat i tituly, které nemám načtené v češtině. Kdybyste chtěli další tipy na podzimní čtení, najdete je v tomto článku.

TELEGRAFICKY

A pokud by vás zajímaly další tipy, všechny kavárenské novinky neustále doplňuji do mapy kaváren, doporučení na podcasty a weby do tohoto článku a vše samozřejmě sdílím i na mém Instagramu @veronikatazlerova.

Veronika ♥

Exit mobile version
Přejít k navigační liště