Site icon VERONIKA

Photo Diary || Srpen 2019

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Srpen je fuč. Další měsíc plný sluníčka a nových příležitostí utekl jako voda a o všechno, co mě potkalo, kam jsem vycestovala a co jsem objevila a přečetla, se s vámi podělím v následujících řádcích. Tak si udělejte pohodlí a pořádně nabité srpnové Photo Diary právě začíná.

Výjimečně dnes začnu od konce, a to parádním výletem do Mikulova, který jsme s kamarádkami podnikly poslední srpnový týden. Přes Airbnb jsme si pronajaly podkrovní byt u jednoho místního vinaře a užily si holčičí jízdu v jednom z nejkrásnějších českých měst, kde jsem kdy byla!

Kromě toho, že je Mikulov plný krásných vinic a malebných uliček, díky kterým se mu někdy přezdívá české Toskánsko, je tu i spousta skvělých podniků, které jsem si samozřejmě nemohla nechat ujít. Za tři dny jsme nakonec stihly kafe v Drogérce a v Minimal Coffee, nakoukly jsme do Galerie Závodný a kavárny Konvent nacházející se v revitalizovaných prostorách, které dříve patřily ke kapucínskému klášteru a mají neskutečnou atmosféru!

Na jídlo pak padla volba na skvělé Bistro KUK a vyhlášenou restauraci Sojka & Spol, kde najdete i obchůdek s organickými a lokálními produkty. No a o zásobu vína se holkám postarala Vinotéka Volařík, která má dokonalý výhled na Svatý kopeček a náš pan domácí, který nás zásobil prvotřídním burčákem.

Z míst, která jsme v Mikulově navštívily, vám můžu doporučit krásný zámek Mikulov, Kozí hrádek, židovský hřbitov, lom Janičův vrch a Svatý kopeček, odkud jsme první večer pozorovaly kouzelný západ slunce.

Na druhý den jsme si naplánovaly pěší výlet do Pavlova se zastávkou v Café Fara a řeknu vám, že tuhle původní barokní faru, ze které je teď snový areál s ubytováním, restaurací a kavárnou s dokonalou letní zahradou, jsem si naprosto zamilovala!
Součástí celého konceptu je i malé retro muzeum kávy, které jsme si za zpěvu božského Káji, který hrál z repráků, celé prošly. Moc milé zpestření našeho výletu, co vám budu povídat.

Suma sumárum, když nepočítám cesty do Brna, bylo to moje vůbec první setkání s krásami Moravy a už teď vím, že sem budu jezdit častěji. Pálava je totiž opravdu kouzelná ♥

Během mých pražských dní jsem pak hodně počítačovala v kavárnách, čas od času jsem zašla na sobotní farmářské trhy na Náplavce a užívala jsem si sluníčka, co jen to šlo.

V tomto outfitu jsem poprvé vytáhla mé nové biker shorts, které jsem si v kombinaci s balerínami z Paříže a koženou crossbody kabelkou moc oblíbila.

Začátkem srpna jsem si taky střihla focení pro Puzzle Salads, se kterými jsem nově navázala spolupráci. Pokud mě jen trochu znáte, víte, že na salátech doslova žiju, tak snad pochopíte, jak nadšená jsem z toho byla!

Několikrát jsem taky opustila velkoměsto a roli blogerky a se spacákem v ruce jsem s přáteli odjela na několik nocí do českých lesů. Vyčistit si hlavu, smát se hloupostem, zpívat u ohně a jen tak být. 

Stejně jako v červenci, i během srpna jsem navštěvovala venkovní lekce jógy na Vyšehradě, v Grébovce a na Andělu. A ty nádherný výhledy cestou domů byly pak už jen dokonalá třešnička na dortu.

Během jednoho srpnového večera jsem si zavzpomínala na to, jak jsem loni pracovala na vzniku Prague Coffee Guide. Pořád nemůžu uvěřit, že už je to rok!

Dalším větším milníkem v mém životě byla návštěva kliniky plastické chirurgie Dermaestet, kde jsem se odhodlala podstoupit tento zákrok. Jak už jsem vám psala na Instagramu, měla jsem z toho velký strach, ale paní doktorka MUDr. Zuzana Vykutilová byla naprosto skvělá a já už se moc těším, až tam za pár týdnů pojedu na dodělání.

Pokud jde o kavárenskou scénu, mým srpnovým objevem byl RONIN coffeespot, který před pár dny otevřel na Vinohradech. A tak nějak tuším, že mě tam odteď budete potkávat asi dost často!

Konečně jsem se taky byla podívat na novém Manifestu na Smíchově, kam mě pozvala Miska by Zátiší a moc se mi tam líbilo. Byli jste už?

A jako každý měsíc, i tentokrát jsem se svěřila do péče Lukyho, který se mi už pěkně dlouho stará o vlasy ♥

A snad po sto letech jsem navštívila lekci power jógy v Dům Jógy Anděl ♥

No a samozřejmě nesměly chybět knihy, ze kterých můžu vřele doporučit všechny, které uvidíte na fotkách. Jedna lepší než druhá!

A tradičně taky návštěva studia Vědomá Krása, kde mi pečují o nehty ♥Nějaký ty pózičky a behind the scenes:)

Do Spell Coffee chodím pracovat celkem často a tentokrát byly slečny tak ochotné, že mě bez objednání vzaly i na obočí. Takže pokud hledáte nějaký brow bar, kde si dáte i skvělý kafe v hezkém prostředí, Spell Brow můžu vřele doporučit!

No a když se mi nechce pracovat v kavárnách, vždycky zajdu do našeho Elite Bloggers hubu ♥

S Beccou jsme po focení outfitů zaskočily na kafe do mého oblíbeného francouzského pekařství La Petite France a já jsem si na chvíli ukradla malého Lea. Co myslíte, jaká ze mě bude maminka?

No a jedním z nejkrásnějších zážitků celého měsíce byla jednoznačně cesta do Kodaně, o které jsem se vám podrobně rozpovídala v tomto článku

A na úplný závěr bych vám ještě chtěla říct o pár novinkách, ze kterých mám velkou radost. V srpnu jsem kývla na nabídky přednášet na kávových festivalech, tak pokud budete mít chuť, můžete za mnou přijít v sobotu 21.9. na Coffee Fest v Ostravě nebo 12. a 13.10., kdy budu mít přednášky o focení a Instagramu na Prague Coffee Festivalu. A v neposlední řadě se mi konečně podařilo zprovoznit bota, který vám bude posílat nejnovější články přímo do Messengeru, takže jestli nechcete, aby vám něco uniklo, klikněte na tento odkaz

Jak jste si srpen užili vy?

Veronika ♥

Exit mobile version
Přejít k navigační liště