Site icon VERONIKA

Photo Diary || Prosinec 2019

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tak vám přeju šťastný nový rok! Doufám, že jste příchod nové dekády patřičně oslavili, a jelikož je mi jasné, že na hlubší myšlenky nemáte v důsledku bujarých silvestrovských večírků ani pomyšlení, dnes to bude hlavně o fotkách. Protřídila jsem snímky, které jsem cvakla v průběhu prosince, zavzpomínala si na všechno hezký, co mě potkalo, a už tradičně vám přináším můj měsíc v obrázcích. Tak si připravte hrnek čaje (zapijte Ibáček) a užijte si fotky.

Prosinec byl jeden velký blázinec. Vánoce v marketingu v kombinaci se zápočty, seminárkami a zkouškami ve škole mi daly pěkně zabrat. Většinu času jsem tak byla přilepená k počítači a řeknu vám, že to nebylo úplně sluníčkový období…

Bistro 8 na Vinohradech, dvojitý espresso a jedem dál.

Nekonečný (a občas dost rutinní) počítačování jsem si alespoň zpříjemňovala návštěvami kaváren, do kterých se moc často nedostanu. Třeba takový Alf & Bet na Palmovce mám moc ráda ♥

A holešovickou Osadu taky!

Nebudu vám lhát, za poslední měsíc jsem na bakalářku neměla ani pomyšlení a nenapsala jsem tak ani čárku. Udělala jsem jen pár rozhovorů do praktické části a mám v plánu pokračovat zase po zkouškách. Tak snad to všechno klapne:)

Samozřejmě nesmělo chybět ani nahrávání našeho Stylish Coffee Podcastu

A brzká pracovní rána v Café Jen

… a procházky…

…a Emička!

Tak nějak vzniká většina mých fotek. Ještěže se s tou Beccou máme:)

Moc milá schůzka s nakladatelstvím Pointa, u kterého jsem vydávala Prague Coffee Guide.

A další znovuobjevená kavárna, vinohradské Monolok Café.

Díky spolupráci s klenotnictvím APART ke mně Ježíšek dorazil už pár dní před Vánoci a nadělil mi tuhle nádheru!

Každý pátek před francouzštinou se stavuju v pekařství La Petite France, které je jak vystřižené z pařížského bulváru. Jak mně se stýská!

Do sváteční nálady jsem se dostala až poslední týden v prosinci, kdy mi konečně skončily přednášky a dovolila jsem si zase trochu žít. Počítač jsem vyměnila za lidi, který mám ráda, z jednoho kafe na fotkách se staly dvě a vánoční kavárenský maraton byl úspěšně zahájen.

A konečně mám taky trochu víc času na psaní článků ♥

Po dlouhé době jsem o svátcích zase zašla na jógu do Dům Jógy Anděl a uvědomila jsem si, jak moc mi tyhle jógový večery v životě chybí. Mít víc času (a financí), jsem tam pořád!

Gala večeře a vánoční ples Zalando je jednoznačně jedna z nejkrásnějších akcí, na kterých jsem v prosinci byla. Všechno bylo vyladěné do posledního detailu a kdybych následující den neměla zkoušku, tančila bych tam do konce věků.

Vánoční besídka s partou, se kterou v létě pořádáme dětské tábory, tentokrát končila ve skvělém The Banker’s Baru. A i o vodě to byl moc fajn večer:)

Slavnostní opening showroomu SELECTION DESIGN Prague.

Na čokoládíčkový adventní kalendáře mě moc neužije, ale bez tohohle stíracího losu si už pomalu nedokážu představit Vánoce. Tentokrát jsem vyhrála rovnou stovku!

Černá káva, můj oblíbenej stoleček s výhledem do ulice a Myšák ♥

Kafe nic moc, ale atmosféru kavárny Liberál na Letné naprosto zbožňuju!

Vánoce ve Spell Coffee.

A pokračování kavárenského maratonu v kouzelném Super Tramp Coffee. Kafe výborný a s focením tentokrát nikdo problém neměl:)

Urban Café a pracovní dopoledne s Domčou ♥

Nový přírůstek od Ecco Shoes.

A jak už jsem říkala, vůbec nejhezčí část měsíce byl poslední týden, kdy jsem si konečně začala užívat všechny radosti, které mám s Vánocemi spojené. Zašla jsem s přáteli na Náplavku, konečně jsem se podívala na střechu Lucerny, vídala jsem se se všema, který mám ráda, byla jsem bruslit… Přesně tak, jak to mám ráda.

A na Štědrý den jsme se s přáteli vydali na krásnou procházku Prahou zakončenou v kavárničce Nový Svět, kde to mám moc ráda (a kde jsem pro jistotu dělala rezervaci už víc než měsíc dopředu.) Tam jsme si nad hrnkem kafe povídali o všem možném a nemožném, pak jsme zašli na trhy a večer jsem byla s rodinou. 

No a na úplný závěr dnešního článku pro vás mám hned dva tipy na pražské novinky. První z nich je karlínské Bistro Etapa, které symbolicky otevírá dnes na Nový rok a kterému fandím už od chvíle, co jsem se o jeho otevření dozvěděla. Stojí za ním Gabča a Petr z P&G foodies a celý koncept (i jejich kafe a jídlo) jsem si naprosto zamilovala.

A druhým nováčkem na kavárenské scéně je dejvické mazelab.coffee, za kterým stojí zase Jackie (majitel Cafefinu). Z filozofie no sugar, no wi-fi, no cash jsem měla trochu strach, ale první návštěva mě moc mile překvapila. Kávový fašismus se nekonal a cítila jsem se tam opravdu moc dobře. Byli jste už? Jak se vám tam líbilo?

Tak a to by bylo pro dnešek už opravdu vše. Mějte se nádherně a dejte mi do komentářů vědět, jak jste si Vánoce a jejich přípravy užili vy.

Veronika ♥

Exit mobile version
Přejít k navigační liště