Site icon VERONIKA

Photo Diary || Březen 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je ráno. V ulicích se rozlévá šedivá mlha a já právě usrkávám první doušek kávy v Tvojí Mámě. Té vršovické, samozřejmě. Od té doby, co tohle kouzelné místo otevřelo, jsem tu skoro vždy, když potřebuji chvilku pro sebe. Když hledám inspiraci a klid na psaní.

Prohlížím si všechny ty fotky, co se mi během posledních týdnů nashromáždily, pročítám poznámky, které jsem si psala při cestách tramvají, v metru i ve škole a znovu vzpomínám na ty výjimečné okamžiky a pocity, co mám s nimi spojené.

Je tu skoro konec března, dalšího měsíce roku 2018, a jelikož zítra odjíždím na malý holčičí výlet, o kterém se vám chci rozepsat až v samostatném článku, přináším vám březnové Photo Diary už teď. Takže si teď udělejte pohodlí, hoďte si nohy nahoru a jdeme na to!

Jak jste mohli vidět na mém Instagramu, březen pro mě byl jedna velká jízda na horské dráze. Do cesty mi vstoupilo několik nových výzev a příležitostí, za které jsem ohromně vděčná, ale skloubit všechno se studiem bylo dost časově (i psychicky) náročné.

Kromě běžných povinností, fitka, francouzštiny, práce na blogu a schůzkování se uplynulý měsíc nesl i ve znamení Instagramu, neboť jsem absolvovala rovnou tři workshopy věnující se tomuto tématu. První z nich byl v rámci Elite Bloggers, kde jsme se dozvěděli podrobnosti o novém algoritmu, pak nám skvělá Aki na nádherném eventu s CCC Shoes & Bags představila několik nových aplikací na editování fotek a nakonec jsem byla v roli školitele já, kdy jsem v jedné pražské kavárně vedla soukromý instagramový workshop. (A už se nemůžu dočkat, až uvidím výsledky!)

Před pár týdny mi také přišla nabídka zapojit se do diskuze na téma kavárny & Instagram na Baristovi roku, kam se už ohromně těším, a budu moc ráda, pokud mě přijdete podpořit! Spousta kafe, ty nejlepší pražírny, přednášky, diskuze, skvělá atmosféra… to zní jako fajn víkend, co říkáte?

Kromě toho jsem si během března zašla s přáteli vyčistit hlavu na dvě únikovky (taky vás tak baví?), strávila několik nádherných rán na farmářských trzích a alespoň v rámci možností jsem se snažila objevovat i nějaké nové podniky, o kterých vám povím víc hned v následujících řádcích!

Březnové novinky

Jako první musím zmínit krásnou kavárnu Pauseteria, která se (teď se podržte) nachází přímo u Pražského orloje. Nádherný interiér, ceny (zatím?) také dobré a atmosféra na jedničku. Moc hezké místo!

Dále se v Praze otevřely hned tři další kavárny – Kasárna Karlín, která vznikla v bývalém plaveckém bazénu, industriální Kafe Pragovka a kavárna v architektonickém centru CAMP. A aby toho nebylo málo, výběrovou kávu si od března můžete dát i u Dejvické, kde se zjevil nenápadný Kafe Kiosek, kde dostanete, jak sami říkají, dobrý kafe bez blbejch keců. A to po ránu chce snad každý z nás, ne?

No a pokud jde o nová bistra, mám pro vás tentokrát dva tipy. Prvním je Onigirazu, neorthodoxní japonský fastfood nabízející zdravé a vegan asijské speciality, který najdete na Letné. A druhá novinka-nenovinka je witKRALIK (dřívější Strada del vino), který se jako lusknutím prstu proměnil ve veganský a designový ráj!

Jak jste si březen užili vy?

Veronika ♥

Oblíbená Eska

Tricafe

Nejhezčí záchody jsou zpět!

Ráno u Myšáka

(Skoro) celý Elite Bloggers tým!

Monolok

Na vlasech u Lukyho

Rozkošné Mercy Bistro

Náplavkový rána ♥

Avo toast v Cacao Prague

Novinka od Clinique 

Po dlouhé době zase v Emě ♥

Mé články teď pravidelně i v časopise Story!

První návštěva Kafe Francin

Jaro v Tricafe ♥

Zásoby nakoupeny!

Mamacoffee Karlín

Oblíbený Coffee room.

Tvoje Máma

Ráno v Mezi Srnky

Kavárna co hledá jméno

I Need Coffee

Rychlá zastávka v Kafe na schodech

Nádherný event s CCC Shoes & Bags

Exit mobile version
Přejít k navigační liště